Community Gathering

Kom langs en doe mee aan deze eendaagse viering van cultuur en samenwerking!

Via onze community gatherings willen we aandacht besteden aan de behoeften en verlangens van de sociaal en cultureel geëngageerde leden van de Maastrichtse gemeenschap. We onderkennen dat hedendaagse en verbindende programmering alleen kan voortkomen uit de wensen en daadkracht van gewone mensen, van onderuit en met een sterke doe-het-zelf mentaliteit.

 

We weten van Maastricht dat het een plek biedt aan een breed scala aan sociaal en cultureel geëngageerde individuen en initiatieven. Onze stad herbergt – mede door de aanwezigheid van de vele kennis- en cultuurinstellingen – een verscheidenheid aan georganiseerde studenten, professionals, maar ook individuele kunstenaars die allemaal kundig zijn in hun specifieke vakgebied.

Stadsnomade is goed bekend met de prominente gevestigde instituten, maar ook met grassroots initiatieven die relatief nieuw zijn in de stad of opereren op de achtergrond. Deze facties zouden kunnen handelen in het kader van liefdadigheid of streven ernaar lokale kunstenaars te promoten. In sommige gevallen maken ze zelf, soms zetten ze kunst en cultuur in  als middel en tackelen sociaal-maatschappelijke uitdagingen.

 

De Community Gatherings zijn gericht op het samenbrengen van deze verschillende delen van onze stedelijke gemeenschap. Samen laten we zien wat de vruchten kunnen zijn van verbondenheid en samenwerking tussen verschillende strata van individuen en initiatieven in onze stad. In co-creatie faciliteren we een boeiende en inspirerende omgeving vol muzikale ervaringen, kunstexposities, workshops en activiteiten waar zowel volwassenen als kinderen aan kunnen deelnemen.

Stadsnomade stelt zichzelf tot doel om deze gatherings (seizoensgebonden) te organiseren – in de Lente, Zomer, Herfst en Winter. Middels de Community Gatherings willen we steeds voor één dag een inclusief gemeenschapsplatform vormen: non-dutch, non-binary, no budget = NO PROBLEM!

Stadsnomade is doordrongen van het feit dat de (studerende) jongeren mede de toekomst van onze stad bepalen en dat hen de ‘ruimte’ geboden moet worden zichzelf te ontplooien, letterlijk en figuurlijk. Middels onze gatherings bieden we jonge talenten een podium en dragen zodoende bij aan de talentontwikkeling in onze stad.

Stadsnomade draagt middels haar culturele programmering ook bij aan een levendige stad en aan een aangenaam vestigingsklimaat voor jongeren, creatives en de creative industry.