De Karavaan

In het voorjaar en de zomer van 2018 zijn we in de verschillende wijken van Maastricht actief geweest.

Middels ons rondreizende buurtproject ‘De Karavaan’ kunnen kinderen en jongeren uit de wijk participeren in een boeiende hedendaagse sport- en spel setting die gedurende een middag plaatsvindt in de openbare ruimte.

 

Als skatende community geven we gratis skatelessen aan jonge mensen in de wijk en moedigen we hen aan om (letterlijk) vallen en opstaan als realiteit te ervaren in plaats van als een vergissing. Internationale of lokale skaters dragen zorg voor het mentorschap binnen ons bewegingsprogramma.

 

Naast het bewegingsprogramma faciliteert Stadsnomade middels verschillende artistieke workshops een inspirerende pop-up omgeving op wijkniveau die creativiteit en vrij expressie aanmoedigt.

 

In de planning van iedere Karavaan worden jonge mensen uit ons netwerk – studenten of afgestudeerden met een artistieke achtergrond –  uitgedaagd om naar eigen inzicht een artistiek workshopprogramma te ontwikkelen. Vervolgens gaan ze mee als workshopleiders tijdens deze middagen in de wijk.

 

De Karavaan faciliteert ontmoeting tussen groepen mensen uit de Maastrichtse stedelijke gemeenschap die elkaar normaliter niet snel zouden tegenkomen.