OVER STADSNOMADE

Stichting Stadsnomade is een not-for-profit organisatie die met een maatschappelijke missie opereert op het snijvlak van het sportieve en culturele domein: impact first. Opgericht in 2018, te Maastricht, door een groep jonge professionals, studenten en ondernemers.

 

Stadsnomade gelooft dat dat alle uitdagingen waarmee we in de huidige tijd geconfronteerd worden gemakkelijker op te lossen zijn als we samen werken aan verbonden, toegewijde, zelfredzame en creatieve communities.

 

Onze projecten worden gekenmerkt door participatie en experiment. We zien participatie als handelingen die verricht worden door burgers ter vormgeving van hun eigen leven en welzijn. Experiment gaat over burgers in staat stellen om zelf nieuwe ideeën aan te dragen, te realiseren en reeds bestaande projecten verder te doen groeien.

 

We maken hedendaags sportief en cultureel aanbod toegankelijk voor iedereen  en dragen zo bij aan het welzijn en de gezondheid van burgers – jong, oud, zelfredzaam of kwetsbaar –  en de communities waar zij deel van uitmaken. Door sport, spel, kunst en cultuur in te zetten als plezierige aanjager willen we op grassroots niveau bijdragen aan een positieve sociale verandering.

 

Onze activiteiten zijn erop gericht de verschillende communities die samen de kleurrijke stedelijke gemeenschap van Maastricht vormen, samen te brengen en om op die manier positieve relaties en netwerken te helpen groeien.

 

Middels verschillende projecten op verschillende locaties en in uiteenlopende wijken creëren we een inclusieve en positieve sociale omgeving die bezoekers en deelnemers inspireert en ontmoeting tussen mensen  faciliteert.