Skatecafé

Ontstaan in 2017 vanuit de lokale skate-gemeenschap, toentertijd iedere donderdag gedurende één jaar, volledig onder de radar met een DIY-mentaliteit.

 

Nu, een jaar later – terwijl het gevecht en de zoektocht naar een nieuw structureel huis voor de activiteiten van Stadsnomade in Maastricht voortduurt – op wisselende plekken als ‘t Landbouwbelang, bij wijze van pop-up, incidenteel.

 

Middels het SkateCafé – dat zich kenmerkt door een heterogene programmering die tot stand komt in co-creatie met uiteenlopende leden van de Maastrichtse gemeenschap, van onderop – laten we in 2018 en 2019 wederom zien dat het SkateCafé in een duidelijke Maastrichtse behoefte voorziet.

 

Het SkateCafé is een avontuurlijk, experimenteel en nachtelijk cultureel evenement. Het biedt een platform aan de internationals, de studenten, de creatieven, de skaters en de locals. Het combineert een hedendaagse (lokale) muzikale programmering, met dansen, gastronomie en skateboarden.

 

Het SkateCafé is voor Stadsnomade een noodzakelijke uitingsvorm in het kader van het door ons onderkende belang van een tegengeluid in onze stad. We willen middels deze vorm van culturele programmering een aanvulling zijn op het reeds bestaande culturele aanbod. Een antwoord op de dominante, reeds gevestigde cultuur. Het SkateCafé symboliseert – in de harten van de bezoekers en onze achterban – de Maastrichtse tegencultuur.