Skatecafé

Ontstaan in 2017 vanuit een duidelijke behoefte van de lokale skate-gemeenschap naar een eigen space en meer diversiteit in het culturele aanbod van onze stad. Toentertijd iedere donderdag gedurende één jaar, volledig onder de radar met een DIY-mentaliteit. Vanaf 2019 gedurende de duur van een jaar in de grote hal van het Landbouwbelang bij wijze van pop-up.

 

Het Skate Café is een avontuurlijk, experimenteel en veelal nachtelijk evenement. Het combineert een hedendaagse (lokale) muzikale programmering, met dansen, gastronomie en skateboarden. Het is een platform dat daarnaast een breed scala aan activiteiten omvat, uitgevoerd met, door en voor jongeren.

 

Door te kiezen voor nieuwe, onafhankelijke uitingsvormen & grassroots culture biedt het Skate Café óók een platform aan de internationals, de studenten, de creatieves, skaters en de locals.

 

Wij zijn van mening dat een actieve rol in de organisatie en het management van een jongerenplatform voor gemeenschapscultuur – zoals Skate Café – uiteindelijk jongeren zou kunnen helpen om hun volledige potentieel te bereiken. Het moedigt samenwerking, persoonlijke ontwikkeling, autonomie, het nemen van initiatief en participatie in hun gemeenschap aan.