Skateschool programma

Skateschool Maastricht

Het skateschoolprogramma van Stadsnomade leert deelnemers gedurende groepssessies van een uur hoe ze hun vaardigheden kunnen ontwikkelen en verbeteren. Dit alles  in een veilige en motiverende omgeving en onder begeleiding van professionele mentoren.

 

Stadsnomade stelt zichzelf tot doel om participanten te ondersteunen in de ontwikkeling van hun zelfvertrouwen, in eerste instantie op een skateboard. We leren hen hoe hard werken en toewijding hen kan leiden tot successen, ook op andere gebieden van het leven. 

 

Skateboarden en werken aan hun zelfvertrouwen is hierbij slechts het vertrekpunt. We moedigen een gezond gevoel van eigenwaarde aan dat eerder inspanningsgericht is in plaats van op prestaties gebaseerd. Dit alles terwijl we de nadruk leggen op inclusie, mededogen en respect voor onszelf, de medemens en onze omgeving.

 

Iedere week werken onze participanten aan hun vaardigheden en testen zij hun grenzen. Ze leren hoe ze afgewogen risico’s kunnen nemen en plukken de vruchten van geduld, oefening en doorzettingsvermogen. Ze worden aangemoedigd door hun peers en door hun mentoren, die hen bovendien van constructieve feedback voorzien.

 

Het skateschoolprogramma vindt wisselend plaats bij de twee Maastrichste skateparkjes, te weten skatepark de Griend en het skatepark gelegen onder de Kennedybrug. Op dit moment beschikken we tevens over een kleine indoor locatie gelegen aan  de Meerssenerweg 215 ook wel bekend als de SAM decorfabriek. 

 

In eerste instantie bieden we beginnerslessen aan. Beginners zijn degene die nog niet eerder geskate hebben of zeer recentelijk geïntroduceerd zijn aan de skatesport of anderzijds beschikken over basic skate-vaardigheden.

 

Inschrijfgelden gemoeid met het skateschool programma van Stadsnomade zijn €10 per lesuur. Verderop worden financieringsmogelijkheden besproken.

Waarom Stadsnomade?

In Maastricht zijn we de enige organisatie zonder winstoogmerk die skateboarden toegankelijk maakt voor alle kinderen en jongeren. We bieden een programma aan dat o.a. de fysieke, emotionele en mentale gezondheid bevordert.

 

Het skateschoolprogramma van Stadsnomade kenmerkt zich door een focus op de vorming van participanten. Vorming ten aanzien van het individu, de community waar ze deel van uitmaken en de wereld om hen heen. We zetten skateboarden in als aanjager om een positieve sociale verandering te bewerkstelligen en dragen zodoende tevens bij aan een positieve gezondheid en het welzijn van onze participanten en hun community.

 

Binnen het Stadsnomade skateschoolprogramma participeren kinderen en jongeren in een fysieke activiteit die zowel als kunst en als sport gezien kan worden, waarbij veel meer dan slechts de fysieke gezondheid wordt bevorderd.

 

Binnen ons programma ontstaan een breed scala aan ontwikkelingsmogelijkheden voor participanten, welke ook van positieve invloed zijn op andere gebieden van het leven. Skateboarden vergt veerkracht, toewijding en creativiteit.

 

Een uitnodigende omgeving van peers en mentoren moedigt de persoonlijke ontwikkeling van onze participanten aan. Een inclusieve gemeenschap van skaters en creatives ondersteunt vanuit de mindset dat uitdagingen tegemoet  worden getreden met enthousiasme.

 

#skateboarding #PYD #peereducation #skateschool #socialskateboarding #skateboardingfordevelopment #skateboardingisfun #health #wellbeing #development 

Adres

Stadsnomade Skateschool

Skatepark de Griend

Skatepark Kennedybrug (JFK)

SAM Decorfabriek

Meerssenerweg 215

Kosten

€ 10 / per groepsles van 1 uur

Tijden

Skateles op Zaterdagenvan 10.00 tot 14.00
Groep A (meidengroep) 10.00 - 11.00
Groep B (gevorderd)11.30 - 12.30
Groep C ( kinderen 6 t/m 8 jaar)13.00 - 14.00

Lesplan

kinderen van 6 t/m 16 jaar

Iedere groepsles start met een groepsintroductie, gevolgd door een korte discussie ten aanzien van een reeks onderwerpen met betrekking tot o.a. terminologie, skatepark-etiquette en de skateboard gemeenschap en -cultuur. Participanten  werken vervolgens aan uiteenlopende vaardigheden onder begeleiding van onze mentoren. Vanwege de aard van het skateboarden hebben kinderen veel een-op-een aandacht nodig. Iedereen leert anders en op een ander tempo. Met een beetje oefening kan echter veel vooruitgang worden geboekt. Tijdens de les krijgt elke deelnemer individuele coaching en oefentijd.

 

 

Wat mee te brengen
Zorg ervoor dat je een skateboard, helm, veiligheidsuitrusting en water meeneemt. Uitrusting kan worden geleend bij Stadsnomade. Neem gerust contact met ons op!

 

Geen uitrusting? Geen probleem!

Als je nog geen uitrusting hebt, ben je van harte welkom om de onze te lenen voor de les! We raden ten sterkste af om skateboards te kopen bij speelgoedwinkels. Niet iedereen kan en wil echter € 100+ uitgeven aan een degelijk skateboard als het niet langer dan een paar weken wordt gebruikt. Gebruik vooral onze skateboards totdat je besluit de investering te doen. Neem contact met ons op voor advies en mogelijke korting op aankoop van skategear bij onze sponsor SkateDeluxe.

 

Financiering

Een belangrijk onderdeel van de missie van Stadsnomade gaat over het aanbieden van voorzieningen aan kinderen en jongeren die, om welke reden dan ook, in hun leven geconfronteerd worden met economische drempels ten aanzien van deelname aan sportactiviteiten. We geloven dat ieder kind kan profiteren van hetgeen de skateboardsport en -cultuur te bieden hebben en daarom streven we ernaar zoveel mogelijk mensen aan onze programma’s te laten deelnemen.

 

We bieden financieringsmogelijkheden aan voor degenen die financiële belemmeringen ondervinden met betrekking tot mogelijke deelname. In dit geval wordt in samenwerking met Trajekt contact opgenomen met het Jeugdfonds voor Sport en Cultuur.  Stuur ons een email om verder te praten over de mogelijkheden.

Mede mogelijk gemaakt door: