Skateschool programma

Skateschool Maastricht

Het skateschoolprogramma van Stadsnomade leert deelnemers gedurende 6 sessies van een uur hoe ze hun vaardigheden kunnen ontwikkelen en verbeteren. Dit alles  in een veilige en motiverende omgeving en onder begeleiding van professionele mentoren.

 

Stadsnomade stelt zichzelf tot doel om participanten te ondersteunen in de ontwikkeling van hun zelfvertrouwen, in eerste instantie op een skateboard. We leren hen hoe hard werken en toewijding hen kan leiden tot successen, ook op andere gebieden van het leven. 

 

Skateboarden en werken aan hun zelfvertrouwen is hierbij slechts het vertrekpunt. We moedigen een gezond gevoel van eigenwaarde aan dat eerder inspanningsgericht is in plaats van op prestaties gebaseerd. Dit alles terwijl we de nadruk leggen op inclusie, mededogen en respect voor onszelf, de medemens en onze omgeving.

 

Iedere week werken onze participanten aan hun vaardigheden en testen zij hun grenzen. Ze leren hoe ze afgewogen risico’s kunnen nemen en plukken de vruchten van geduld, oefening en doorzettingsvermogen. Ze worden aangemoedigd door hun peers en door hun mentoren, die hen bovendien van constructieve feedback voorzien.

 

Ons skateschoolprogramma in de grote  hal gelegen aan de Biesenwal 3, in het stadscentrum van Maastricht. Stadsnomade huurt haar ruimte van het Landbouwbelang: de enige culturele vrijplaats van Maastricht. Deze locatie ligt nabij de centraal gelegen bushalte aan de Maasboulevard.

 

In eerste instantie bieden we beginnerslessen aan. Beginners zijn degene die nog niet eerder of zeer recentelijk geïntroduceerd zijn aan de skatesport of anderzijds beschikken over basic skate-vaardigheden.

 

Ons programma kenmerkt zich door 6 sessies verdeeld over 6 weken. Inschrijfgelden gemoeid met het skateschool programma van Stadsnomade zijn €72/6 weken. Verderop worden financieringsmogelijkheden besproken. Wil je later instromen neem dan ook contact met ons op.

Waarom Stadsnomade?

In Maastricht zijn we de enige organisatie zonder winstoogmerk die skateboarden toegankelijk maakt voor alle kinderen en jongeren.

 

We bieden een programma aan dat o.a. de fysieke, emotionele en mentale gezondheid bevordert.

 

Het skateschoolprogramma van Stadsnomade kenmerkt zich door een focus op de vorming van participanten. Vorming ten aanzien van het individu, de community waar ze deel van uitmaken en de wereld om hen heen. We zetten skateboarden in als aanjager om een positieve sociale verandering te bewerkstelligen en dragen zodoende tevens bij aan een positieve gezondheid en het welzijn van onze participanten en hun community.

 

Binnen het Stadsnomade skateschoolprogramma participeren kinderen en jongeren in een fysieke activiteit die zowel als kunst en als sport gezien kan worden, waarbij veel meer dan slechts de fysieke gezondheid wordt bevorderd.

 

Binnen ons programma ontstaan een breed scala aan ontwikkelingsmogelijkheden voor participanten, welke van positieve invloed zijn op alle andere gebieden van het leven. Skateboarden vergt veerkracht, toewijding en creativiteit.

 

Een uitnodigende omgeving van peers en mentoren moedigt de persoonlijke ontwikkeling van onze participanten aan. Een inclusieve gemeenschap van skaters en creatives ondersteunt vanuit de mindset dat uitdagingen tegemoet  worden getreden met enthousiasme.

 

#socialskateboarding

#skateboardingfordevelopment

Adres

Stadsnomade Skateschool
Biesenwal 3
Maastricht

Kosten

€ 72 / 6 weken

Tijden

Skateles op vrijdagen5 April t/m 5 Juli & 25 Augustus t/m 5 December
Groep A (beginners) 17.00 -18.00
Groep B (beginners)18:00 - 1900
Groep C (beginners)19:00 - 20.00
Free skate - sessie20:00 - 22.00

Lesplan

kinderen t/m 14 jaar

Iedere groepsles start met een groepsintroductie, gevolgd door een korte discussie ten aanzien van een reeks onderwerpen met betrekking tot o.a. terminologie, skatepark-etiquette, het omgaan met teleurstellingen/uitdagingen en de skateboardgemeenschap en -cultuur. Participanten worden vervolgens verdeeld in groepjes en werken aan uiteenlopende vaardigheden in samenwerking met onze mentoren.

 

Vanwege de aard van het skateboarden hebben kinderen veel een-op-een aandacht nodig. Iedereen leert anders en op een ander tempo. Met een beetje oefening kan echter veel vooruitgang worden geboekt. Tijdens de les krijgt elke deelnemer individuele coaching en oefentijd.

 

Wekelijks bieden we op woensdag- en zondagmiddagen momenten voor vrij skaten aan. Deze momenten vinden plaats onder voorbehoud en worden gecommuniceerd via onze agenda. Gedurende het vrij skaten staan onze nomads – de Stadsnomade-vrijwilligers –  klaar om de participanten meer een-op-een-ondersteuning te bieden.

 

Wat mee te brengen

Zorg ervoor dat je een skateboard, helm, veiligheidsuitrusting en water meeneemt. Uitrusting kan worden geleend bij Stadsnomade. Voel je vrij om met ons te praten!

 

Geen uitrusting? Geen probleem!

 

Als je nog geen uitrusting hebt, ben je van harte welkom om de onze te lenen voor de les! We raden ten sterkste af om skateboards te kopen bij speelgoedwinkels. Niet iedereen kan en wil echter € 100+ uitgeven aan een degelijk skateboard als het niet langer dan een paar weken wordt gebruikt. Gebruik vooral onze skateboards totdat u beslist of u de investering wel of niet doet!

 

Financiering

Een belangrijk onderdeel van de missie van Stadsnomade gaat over het aanbieden van voorzieningen aan kinderen en jongeren die, om welke reden dan ook, in hun leven geconfronteerd worden met economische drempels ten aanzien van deelname aan sportactiviteiten. We geloven dat ieder kind kan profiteren van hetgeen de skateboardsport en -cultuur te bieden hebben en daarom streven we ernaar zoveel mogelijk mensen aan onze programma’s te laten deelnemen.

 

We bieden financieringsmogelijkheden aan voor degenen die financiële belemmeringen ondervinden met betrekking tot mogelijke deelname. In dit geval wordt in samenwerking met Trajekt contact opgenomen met het Jeugdfonds voor Sport en Cultuur.  Stuur ons een email om verder te praten over de mogelijkheden.